Купуючи одяг у секонд-хенді потрібно пам'ятати, що він піддається обробці формаліном та парою, про що свідчить специфічний запах. Відразу одягати та носити такі речі не можна, їх треба випрати. Проте запах може не зникнути повністю і в таких випадках на допомогу можуть прийти народні засоби. Про це пишуть "Вікна".

Специфічний запах на одязі із секонд-хенду може залишитися навіть після прання, але не варто впадати у відчай, адже в таких випадках є й інші способи, які допоможуть нейтралізувати "аромат".

Секонд-хенд, скріншот: YouTube
Секонд-хенд, скріншот: YouTube

Спосіб №1

Одяг можна замочити у воді та нашатирному спирті на кілька годин, але найбільш ідеальний варіант – на ніч. Після цього речі потрібно випрати і висушити. Рекомендується брати такі пропорції: 1 мл нашатирю на літр води.

Спосіб №2

Вирішити проблему з неприємним запахом можна за допомогою ефірних олій. Одяг потрібно прополоскати у воді і капнути туди зовсім небагато ефірної олії.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Прання речей. Фото: скрін youtube
Прання речей. Фото: скрін youtube

Спосіб №3

Речі із секонд-хенду можна обробити кавовими зернами, парфумами чи ароматним милом. Працює це так: одяг потрібно покласти в пакет і додати кілька кавових зерен, змочених парфумом або милом. За кілька годин можна перевіряти результат.

Спосіб №4

Речі можна замочити у тазі холодної води з додаванням двох ковпачків ополіскувача. Залишити одяг доведеться на добу, але результат має порадувати.

Раніше портал Знай повідомляв, порошок закінчився, а випрати речі треба: три простих лайфхаки, які можуть виручити кожну господиню.

Також наш портал інформував, як погладити одяг, якщо немає праски: хитрі лайфхаки, які допоможуть прибрати складки та виглядати на "всі сто".

Крім того, ми писали, що матрац прослужить вдвічі довше: простий лайфхак, який потрібно повторювати кожні 3 місяці.