Весною нам завжди хочеться свіженьких овочів, адже взимку овочі з супермаркетів не мають ніякого смаку та аромату.

Цей овоч корисний тим, що є джерелом свіжих вітамінів, які надають серйозну підтримку нашому імунітету після затяжної зими. Це робить овоч корисним інгредієнтом для салатів та різноманітних закусок. Хрусткий та соковитий редис це прекрасне доповнення до практично будь-якої страви.

Вирощування редиски, скріншот: YouTube
Вирощування редиски, скріншот: YouTube

Зазвичай ми вживаємо лише коренеплоди редису, а його листя ми викидаємо. Однак листя редису можна вживати в їжу та готувати смачні страви. Ми розповімо вам секрет вишуканого соусу, який підкреслить смак ваших гріночок та салатів.

Як приготувати соус з листя редису?

Популярні новини зараз
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
Показати ще

Інгредієнти:

  • листя редиски — 1 пучок;
  • часник — 1 зубчик;
  • смажені насіння соняшника — 3 ст. л;
  • тертий сир пармезан — 3 ст. л;
  • олія рослинна — 100-150 мл;
  • цедра та сік 1/4 лимона;
  • сіль, перець — по смаку.

Салат з редиски. Фото: Youtube
Салат з редиски. Фото: Youtube

Спосіб приготування:

  • Помити та порізати листя редиски.
  • Змішати всі необхідні інгредієнти у чаші блендера.
  • Збити до однорідності.

Готовий соус подавати, намастивши на грінки, або як додаток до улюблених страв. Смачного!

Раніше ми писали про те, як приготувати алкогольний молочний коктейль зі спеціями лише за пару хвилин: напій з дитинства, але пити можна лише дорослим

Як повідомляв Знай.ua, після цього ви точно полюбите березовий сік, адже пили його неправильно: 3 способи зробити напій смачнішими за матчі

Також портал Знай.ua писав, як приготувати незвичайні мариновані яйця у буряковому соку всього за 30 хвилин: яскравий колір та смак точно здивують гостей