В Україні популярні овочі, які значно подорожчали цієї весни, почнуть знижуватися у вартості лише в середині червня.

Про це розповів економіст, виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.

Овочі. Фото: Youtube
Овочі. Фото: Youtube

На думку Олега Пендзина, вже через місяць-півтора, можна очікувати подешевшання овочів. Мова йде про помідори, огірки, цибулю. На український ринок почнуть надходити продукти з українських земель, з городів, тому й уціни почнуть знижуватися.

"Овочі почнуть дешевшати в середині червня. До середини червня ми будемо мати помірний ріст цін на овочі і чим ближче до цього періоду, тим буде більше він сповільнюватися. Потім, коли на український ринок почнуть надходити овочі власного виробництва, відкритого ґрунту, тоді ціни на овочі підуть вниз", – сказав економіст.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Також за словами Олега Пендзина слід очікувати що рівень інфляції в Україні до кінця весни зберігатиметься приблизно на поточному рівні. Приблизно 1,5-2% на місяць на весь товарний обсяг споживчого кошика.

Нагадаємо, ми писали, що ідеальне рішення для городу, щоб цибуля виросла більше, ніж у магазині: не доведеться витрачати 50 грн/кг.

Як повідомляв "Знай.ua" як правильно мити овочі, щоб отримати максимум користі: позбавляємося бруду, мікробів та пестицидів.

Також "Знай.ua" інформував, медики назвали справжній "суперфуд": корисний овоч, а коштує набагато дешевше за інші.