Кукурудза - один із найкорисніших продуктів, який нерідко включають до раціону здорового харчування. Однак у деяких випадках цей продукт може нашкодити організму і навіть довести до лікарняного ліжка. Про це пише інформаційний портал Lady.

Кукурудза містить багато корисних вітамінів, мікроелементів та мінералів, які необхідні організму. Також кукурудзяному білку є незамінні амінокислоти – триптофан і лізин. Але незважаючи на всю користь, продукт може бути небезпечним.

Кукурудза, фото: Знай.ua
Кукурудза, фото: Знай.ua

За словами дієтологів, кукурудзу не варто вживати людям, які страждають на дивертикулез — хворобу кишечника. Якщо пережовувати зерна не дуже ретельно, вони можуть потрапити на запалені місця в кишечнику і посилити хворобливі відчуття. Це може довести до лікарняного ліжка, особливо у похилому віці.

Скрін, відео YouTube Кукурудза
Скрін, відео YouTube Кукурудза

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Навіть якщо людина не страждає від подібних захворювань і цілком здорова, то зловживати кукурудзою вкрай не рекомендується. Справа в тому, що до її складу входить великий відсоток білка та крохмалю, якими не варто перенасичувати організм.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, найнебезпечніші види риби - у жодному разі не їжте їх: вагітним та дітям особливо уважно.

Також наш портал інформував, коли дітям можна давати шоколад та какао: педіатр розповів, чи безпечні ці продукти для здоров'я.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що провокують утворення каменів у нирках: які популярні продукти можуть відправити на лікарняне ліжко.