В Україні продовжуються заходи щодо мобілізації, і ніхто не може вгадати, де і коли військовозобов'язані чоловіки можуть отримати повістку в ТЦК, окрім самих працівників цих "центрів". Важливо знати, що цей процес, взяття військовозобов'язаних на облік, постійно супроводжується змінами та оновленнями.

Мета військкоматів – максимально оновити базу даних, яка зараз повністю "паперова", та мати дані абсолютно про кожного, хто може отримати повістку та вирушити до лав ЗСУ.

Днями з'явилася інформація про електронний реєстр, створений в Україні для оптимізації даних.

Військкомат, фото: unian
Військкомат, фото: unian

Чоловіки (бо переважно саме вони на даному етапі є військовозобов'язаними), повинні з'явитися до ТЦК та надати про себе основні дані, щоб вони були внесені до бази.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Багато українців почали панікувати, адже вважають, що внесення їхніх даних до електронного реєстру це те саме, що вручення повістки. Мовляв, то коли її справді надішлють — це вже питання часу.

У військкоматах усі заперечують, і кажуть, що дані про більшість військовозобов'язаних у них і так є, проте вони потребують оновлення і нічого більшого.

Мобілізація, скріншот: YouTube
Мобілізація, скріншот: YouTube

Зараз насамперед відправляються для взяття на електронний облік ті чоловіки, які працюють офіційно, тобто їх відправляють роботодавці. Також усіх, хто зареєстрований у Центрі зайнятості тощо. Однак процедуру пройде кожен, хоч би як намагався відтягувати цей момент.

Нагадаємо, українським військовим стане простіше поповнювати автопарк, дані про машини вже у ТЦК: видно всіх.

Раніше повідомлялося, перевірка чоловіків у дорогому ресторані та конфлікт із власницею розділили українців: хто має рацію.

Також, у ГУР показали скільки витрачають на закупівлю продовольства: ціни в рази нижчі від підрядів Міноборони.