На офіційному сайті Управління комунікаціями Національної поліції України з'явилась інформація про успішне розкриття шахрайської схеми правоохоронними органами.

Зловмисники використали безпілотник для крадіжки грошей у жертв під час підробленого "обміну валют".

Обмін валют, фото: Знай.ua
Обмін валют, фото: Знай.ua

Злочинці діяли за попередньо розробленою схемою, розміщуючи оголошення в інтернеті про купівлю іноземної валюти за привабливим курсом, що перевищував пропозиції від інших обмінників... і цікавлячись винятково великими сумами.

"Зловмисники брали в оренду приміщення. У підготовленому МАФі робили спеціальний ремонт. Так у приміщенні з'являлося два отвори: у стелі – для квадрокоптера, за допомогою якого викрадали гроші, і в стіні – для втечі "робітниці", - йдеться на сайті.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Після отримання грошей від потенційного покупця, "касир" пов'язувалася з "керівником" із проханням "відкрити сейф" – це було сигналом для спільника – оператора дрону.

Національна поліція, фото: npu.gov.ua
Національна поліція, фото: npu.gov.ua

Національна поліція, фото: npu.gov.ua
Національна поліція, фото: npu.gov.ua

Згодом гроші передавалися в сітку, прикріплену до безпілотника і потім "робітниця" знову телефонувала "керівнику", але вже з проханням "закрити сейф". Тут безпілотник із грошима зникав, а "робітниця" обмінника тікала через "запасний вихід".

Таким чином, зловмисникам вдалося обдурити щонайменше 3 людей, привласнивши їх 50 тисяч євро та 25 тисяч доларів. Наразі їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, банкомат ПриватБанку обрахував українку на 9000 грн, повертати гроші відмовляються: "Повний абсурд"

Як повідомляв "Знай.uа", "Ваша дочка потрапить в аварію": шахраї "зняли порчу" з пенсіонерки за 120 тисяч гривень

Знай.ua писав, в Україні з'явилася нова "зірка" в аферах - робить нігточки за 6 тисяч і втікає