Є добрі новини для тих, хто уважно стежить за своїми платіжками на комуналці. Для побутових споживачів у квітні тариф на світ зміниться. Наразі "фіксована" ціна за споживання електрики до 250 кВт*год становить 1,44 грн.

Однак при цьому ті домогосподарства, які за місяць витрачають від 250 кВт*год., за кожен кВт-год змушені платити 1,68 грн.

Експерти з ринку електроенергії вирішили поділитися прогнозом про те, що чекає на споживачів після квітня 2023 року.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

З 1 травня є кілька варіантів:

- Кабмін збереже діючий тариф, при цьому знайде варіант фінансування ремонтних робіт енергокомпаній та покриватиме з бюджету збитковий тариф;

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

- Кабмін підвищить тариф на електроенергію Нова ціна може становити близько 2,4 грн за кВт*годину, проте все ще обговорюється.

Якщо сім'я щомісяця витрачає 249 кВт*год електроенергії, сума у ​​платіжці становитиме 358,5 грн. При цьому при споживанні 251 кВт*год при нарахуванні буде використано вищий тариф. У такому разі доведеться сплатити вже 421,6 грн.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Не усі експерти підтримують ідею існування двох тарифів. Ідея полягає в тому, щоби стимулювати українців витрачати менше струму. Однак при цьому воно не відображає реальну купівельну спроможність споживача.

Нагадаємо, на 25-30%: в Україні можуть суттєво підвищити ціни на електроенергію, але споживачі їх "не потягнуть".

Раніше повідомлялося, в Україні за рік зросли ціни на чоловічі труси, кросівки та одяг: жінки "не постраждали".

Також, якими будуть ціни на яйця до Великодня і коли чекатиме здешевлення: українцям дали прогноз до літа.