Соняшникова олія — один із базових продуктів, який користується попитом цілий рік. За час повномасштабної війни цінники на товар серйозно злетіли, але останніми днями березня в супермаркетах фіксувалося здешевлення. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

За час повномасштабної війни в Україні суттєво піднялися цінники на всі продукти харчування, зокрема ті, що належать до категорії першої необхідності. Так, на соняшникову олію утримуються рекордні ціни, проте трохи знижуються.

Соняшникова олія, скріншот: YouTube
Соняшникова олія, скріншот: YouTube

Станом на 29 березня соняшникова олія, рафінована торговою маркою "Олейна", в середньому продається по 61,69 гривні за 850 мл. Минулого місяця цінник на продукт був на рівні 62,72 гривні. Найдешевше ця соняшникова олія пропонується в мережі супермаркетів Auchan – 57,90 гривні, а найвищий цінник у Metro – 65,19 гривні.

Ціни на олію. Фото: скрін Мінфін
Ціни на олію. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Соняшникова олія рафінована торговою маркою "Щедрий Дар" у середньому коштує 66,50 гривні за 850 мл, що на 52 копійки дешевше, ніж попереднього місяця. Найнижчий цінник фіксується в Auchan – 65,80 гривні, а найвищий у Novus – 67,19 гривні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у березні морква подорожчала ще на 50%: які цінники виставили супермаркети і де дешевше.

Також наш портал інформував, в Україні дешевшає сіль, але дорожчає цукор: у яких супермаркетах найвигідніші ціни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, весняне барбекю доведеться відкласти: в Україні подорожчала яловичина, які ціни у супермаркетах.