П'ятиповерховий медичний центр, який з'явився на місці двох комунальних будівель, офіційно належить львів'янину Яремі Козловському, якому у травні виповниться лише три роки.

Журналісти "Наші гроші Львів" з'ясували, що у квітні 2019 року депутати Львівської міськради надали в оренду компанії "Лемберг медікал центр" земельну ділянку площею 0,2463 га на вул. Раппапорта, 6 під будівництво приватного медичного центру. Таке рішення ухвалили без будь-яких обговорень, на тій підставі, що одна з будівель на цій ділянці уже належала "Лемберг медікал центр".

Комунальний пологовий будинок. Фото: Наші гроші Львів
Комунальний пологовий будинок. Фото: Наші гроші Львів

За кілька місяців члени виконкому Львівської міськради погодили містобудівні умови та обмеження для будівництва нового медичного центру – точніше для "реконструкції чинної будівлі та пристосування її під приватну лікарню".

Фактичний власник компанії Григорій Козловський тоді також був депутатом міськради.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Перебудований приватний Медцентр. Фото: Наші гроші Львів
Перебудований приватний Медцентр. Фото: Наші гроші Львів

Цікавим є той факт, що і оренду землі, і містобудівні обмеження в історичній зоні міста компанія отримала досить просто. Менше ніж за два роки новий медичний центр площею понад 4000 м2 збудували. Приблизно тоді ж новим офіційним власником будівлі став тоді ще однорічний син Козловського.

Проти забудови протестувала єврейська громада, адже будівництва відбувалося на території давнього юдейського цвинтаря.

Карта знаходження медцентру
Карта знаходження медцентру

В кінці 2022 року, коли в будівлі майбутньої приватної клініки вже завершувались опоряджувальні роботи, Державна аудиторська служба провела перевірку майна сусідньої 3-ї міської клінічної лікарні, яка сьогодні входить до складу комунального некомерційного підприємства "Львівське територіальне медичне об’єднання акушерства та гінекології".

Під час перевірки державні аудитори з'ясували, що на балансі лікарні є гінекологічне відділення площею 228,3 м2 та гараж площею 314 м2, проте фізично знайти їх не змогли. Виявилось, що на місці цих будівель і збудований приватний медичний центр площею понад 4000 м2. Раніше двоповерховий будинок наростили до п'яти поверхів і значно збільшили пляму забудови.

Держаудитслужба повідомила, що уже передала результати перевірки у прокуратуру, а 13 січня 2023 року за цими матеріалами відкрили кримінальне провадження.

Представник "Лемберг медікал центр" Олексій Різник стверджує, що комунальна частка в приватній клініці досі зберігається і міськрада вправі нею розпоряджатися.

"Ніхто ні в кого нічого не забирав. Жоден суб’єкт не може заборонити іншому власнику скористатись його правами. Орган місцевого самоврядування в цій частині не здійснював розпорядженням своєю часткою, отже вона у будь-якому випадку повинна бути", – вигадливо пояснює Різник.

Нагадаємо, ми писали, що гора корму не скрасить самотність: як підготувати пухнастика до розлуки, якщо господарю потрібно поїхати.

Як повідомляв "Знай.ua" в Україні намічається серйозна овочева "криза": ціни зростають, а запасів та імпорту все менше.

Також "Знай.ua" інформував, в Україні можуть оголосити цільову мобілізацію: коли це станеться і кого призовуть.