Українським водіям можуть дозволити збільшити термін для сплати штрафів за порушення ПДР, зафіксованих камерами автофіксації.

Кабінет Міністрів України схвалив відповідний законопроект 9 грудня. Він передбачає збільшення термінів, за які водії зобов'язані заплатити штраф за порушення дорожніх правил. Це стосується тих випадків, які були зафіксовані камерами автоматичної фіксації.

Пішоходи та дорога, фото з вільних джерел
Пішоходи та дорога, фото з вільних джерел

Про це повідомив представник уряду у парламенті Тарас Мельничук у своєму Telegram. Йдеться про схвалення проекту закону "Про внесення змін до статті 300 (прим. 2) Кодексу України про адміністративні правопорушення".

Мельничук зазначив, що законопроект спрямований на забезпечення ефективності виконання постанов про накладення штрафів за правопорушення у сфері безпеки на автомобільному транспорті, які були зафіксовані в автоматичному режимі.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Автофіксація ПДР, кадр з відео
Автофіксація ПДР, кадр з відео

Він також сприятиме вирішенню проблем при виконанні цих постанов, а також при їхньому примусовому виконанні.

"Передбачено збільшення строків для сплати штрафу за постановою та збільшення строків для примусового виконання відповідної постанови", – написав представник.

Раніше ми писали про те, що водії перехрестилися: бензин, дизель та автогаз продовжують дорожчати, які цінники виставили АЗС

Як повідомляв Знай.ua, чи залишиться Україна без пального і що буде з цінами далі: водіїв чекає непростий період

Також портал Знай.ua писав, що у ПФУ пояснили, як підвищити пенсію, продовжуючи працювати: є свої нюанси