Виявивши цвіль вдома, необхідно якомога швидше від неї позбутися. Адже цвіль є епіцентром поширення токсинів та алергенів, які небезпечні для дихальної системи людини.

Проте позбутися її буває складно, тому чекати, коли пліснява з'явиться в спальні чи іншій кімнаті чекати зовсім не варто. Варто пам'ятати, що передумовами її виникнення є висока вологість.

Досить часто такі умови з'являються, наприклад, напередодні опалювального сезону або після його завершення.

Прибирання, скріншот: YouTube
Прибирання, скріншот: YouTube

Яким чином можна запобігти появі цвілі

Найпоширенішими ділянками, де з'являється цвіль вважаються, наприклад, ящики для білизни, дальні кути шафи, підвіконня. А зменшити ймовірність її виникнення здатний абсорбувальний матеріал.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Наприклад, з цією метою успішно застосовують крейду, зокрема й кольорову. Вона добре вбирає зайву вологу та створює погані умови для утворення плісняви. Також на крейду можна нанести кілька крапель олії гвоздики - це потужний антибактеріальний та антигрибковий засіб.

У цьому випадку крейда вбере зайву вологу, а олія ліквідує патогенне середовище. У результаті ви ще й отримаєте бонус, адже приміщення сповниться приємним ароматом. Крім тоого, якщо розкласти кольорову крейду вздовж вікна, то вийде цікавий декоративний ефект.

Як позбутися плісняви, скріншот з відео
Як позбутися плісняви, скріншот з відео

Нагадаємо, за якою ціною зараз можна придбати дрова на зиму: про низьку вартість варто забути

Як повідомляв "Знай.ua", якщо у вас електроплита: як нагріти чи зварити їжу без світла у квартирі

Також "Знай.ua" писав, гріють на чверть гірше: чому ви втрачаєте тепло та гроші через ваші батареї