Яким би хорошим не був врожай і скільки радості не приносив дачникам, дуже важливо також подбати про його зберігання протягом зими.

Зокрема, це стосується квасолі, адже її зберігання часто має низку проблем, які в тому числі створюють й шкідники. Вони здатні зіпсувати всю заготівлю на зиму і квасолю у результаті доведеться викинути

На щастя врятувати врожай можна, то ж досвідчені господині вже випробували гідні варіанти. Щобільше, на ділі все дуже просто. Українцям радять кілька простих способів, що точно допоможуть зберегти квасолю до нового врожаю.

Квасоля, скріншот з відео
Квасоля, скріншот з відео

Найкращі способи зберігання врожаю квасолі:

1. Передусім слід скористатися наступним способом: якщо є місце в морозильній камері, то бажано саме туди відправити на зимівлю квасолю. Заморожувати можна навіть молоду, а зрілу та суху квасолю — тим паче. Таким чином у вашому врожаї не заведуться шкідники.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

2. Крім того, рекомендується також зберігати квасолю у скляній банці. Проте її щільно треба закрити кришкою та додати 1 часник, який краще розділити на зубчики. Одразу зауважте, що на смак квасолі це аж ніяк не вплине, а от шкідників відлякає.

3. Також добре висушену квасолю радять зберігати у пластикових пляшках. Для цього на дно потрібно покласти 1 зубчик часнику та 1 лавровий листок. У цьому випадку квасоля обов’язково повинна бути сухою, щоб не запріла.

Тушкована квасоля. Фото: YouTube
Тушкована квасоля. Фото: YouTube

Нагадаємо, за якою ціною зараз можна придбати дрова на зиму: про низьку вартість варто забути

Як повідомляв "Знай.ua", якщо у вас електроплита: як нагріти чи зварити їжу без світла у квартирі

Також "Знай.ua" писав, гріють на чверть гірше: чому ви втрачаєте тепло та гроші через ваші батареї