З моменту, коли міста поринули у темряву через масові відключення електроенергії, українці почали шукати всілякі джерела світла. Найдоступнішими і найпопулярнішими є свічки, проте їх часте використання згубно впливає на організм.

У випадку, коли свічки закінчуються, можна використовувати альтернативи для отримання освітлення.

Україна без світла, скрін: YouTube
Україна без світла, скрін: YouTube

Гірлянди на батарейках

Наразі на батарейки дефіциту немає і ціна доступна. З ними гірлянди прослужать до 2-3 днів. Освітлення дають не надто багато, проте іноді рятують ситуацію і навіть створюють романтику.

Придбати можна від 100 грн.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Світлодіодні ліхтарі

Зручні компактністю і тим, що максимально економно витрачають електроенергію з акумулятора або батарейки. Досить на 30-50 тисяч годин.

Ціни дуже приємні – близько 300 грн, потужніші понад 1000 грн.

Світлодіодна стрічка

Така стрічка може підключатися до постійного струму або від батарейки. Вона здатна добре висвітлити кімнату 15-20 кв.

Ціни на світлодіодні стрічки залежать від моделі та виробника. Найпростіші коштують від 70 грн., більш модернізовані – від 300 грн.

Гасова лампа

Їх безпечно і просто використовувати в побуті, проте знадобиться гас. Термін горіння пристрою залежить від величини. Маленькі здатні працювати без дозаправки протягом 20 годин.

Коштують такі лампи від 650 грн. за штуку.

LED-світильники із USB-зарядом

Працюють такі пристрої від 2 до 8 годин, залежно від моделі пристрою. Легко заряджаються від павербанку.

Середня ціна – 700 грн.

Домашні лампадки

Лампадки легко можна зробити самостійно: у невелику посудину або банку налити будь-яку олію і опустити в неї гніт. Його можна зробити із скрученої вати або взяти шнурівку.

У кришці пробийте отвір, протягніть крізь нього гніт і закрийте посуд так, щоб частина гніту стирчала назовні. Після цього лампадка готова до використання.

Генератор

Це найефективніший, але дорогий варіант для отримання електроенергії. З його допомогою можна зарядити мобільні або павербанки, використовувати електроприлади.

Ціни стартують від 15 тисяч гривень.

Київ без світла, скрін: YouTube
Київ без світла, скрін: YouTube

Раніше ми писали про те, що експорт електроенергії до ЄС – фейк: як росія намагається посварити українців дезінформацією

Як повідомляв Знай.ua, в Україні змінилися ціни на пальне: що подорожчало найбільше - бензин, дизпаливо чи автогаз