Українцям розповіли, як правильно зберігати цибулю протягом зими, щоб вона не зіпсувалася і протягом тривалого часу виручала у приготуванні страв.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЯк відомо, цибулю можна успішно зберігати всю зиму, якщо дотримуватися умов, вибрати правильне місце, а також сорт. У протилежному випадку уразі недотримання умов, цибуля почне проростати або гнити, а її смакові якості відповідно погіршаться.
Передусім правильно оберіть правильне місце для зберігання цибулі. Для цього підійде сухе і добре провітрюване приміщення. Крім того, там повинно бути темно і прохолодно. Наприклад, ідеальними для зберігання цибулі вважаються комора, льох або гараж.
Важливо також звернути увагу на вид цибулі, тож для довготривалого зберігання краще обирати сорти жовтого кольору - вони зберігаються набагато краще, ніж біла або червона. Також звертайте увагу на пізні сорти цибулі, зокрема ті, що дозрівають в серпні-вересні.
Крім того, цибулини мають бути невеликими (3-5 см в діаметрі) з рівною сухою і гладкою поверхнею. Запам'ятайте, що важливо уникати цибулин з дефектами та пошкодженнями. Зокрема, такими як цвіль, білий наліт, зелені пагони.
Оптимальною вважається температура - 7-13 градусів, а вологість повітря - 65-70%. Ретельно слідкуйте за цими показниками. Зверніть увагу на те, що, наприклад, картопля, морква, буряк і селера виділяють багато вологи, що може негативно вплинути на збереження цибулі.
Для зберігання ідеально підходять наступні місткості: плетені кошики, капронові панчохи або колготки, спеціальні сітки, дерев'яні ящики, картонні коробки з вентиляційними отворами з боків або тканинні мішки. Водночас категорично не рекомендується зберігати у поліетиленових пакетах. Також слід час від часу перебирати цибулю.
Нагадаємо, у ПФУ пояснили важливий нюанс нарахування пенсії чоловікам: потрібно виконати одну умову
Як повідомляв "Знай.ua", чому булочки та хліб вам не вдаються: як правильно використовувати дріжджі, у цьому часто помиляються
Також "Знай.ua" писав, свіжий базилік на підвіконні: як виростити ароматну зелень у будь-який сезон року