Картоплю не так просто зберігати у міській квартирі, як багато інших овочів. Проте, що робити, якщо іншої можливості немає?

У теплі її залишити не можливо, адже довго вона у таких умовах не протримається, проте й на холод виставити не надто краща ідея. Українцям розповіли, що робити у випадку, якщо у вас немає ні льоху, ні підвалу, ні комори.

Підготовка картоплі до посадки, Фото з сайту Містер Садівник
Підготовка картоплі до посадки, Фото з сайту Містер Садівник

Як правильно зберігати картоплю у квартирі

  1. Незалежно від того, купили ви овочі або привезли з дачі, вміст мішка потрібно перебрати. Сумнівні екземпляри одразу використайте для приготування страв, а усю гнилу - викидайте. Адже одна погана картоплина може стати причиною того, що зіпсуються й інші овочі, які зберігаються поруч з нею.
  2. Запаси картоплі намагайтеся тримати якнайдалі від світла, холоду та інших овочів. В ідеалі температура має становити 4-5 градусів тепла (утеплений балкон).
  3. Для зберігання найкраще використовувати оберіть дерев'яні ящики. У випадку, якщо балкон не утеплений, їх доведеться вкрити пінопластом або старими теплими речами.
  4. У випадку вимушеного зберігання картоплі на кухні, оберіть найдальшу від духовки та раковини полицю.
  5. Вас прекрасно зможе виручити холодильник. Особливо для невеликої кількості картоплі. У цьому випадку картоплю доведеться вимити, висушити, розкласти в нижньому контейнері холодильника, щоб вона лежала окремо від інших овочів і не в поліетиленових мішках.

Картопля. Фото: скриншот Youtube
Картопля. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, у ПФУ пояснили важливий нюанс нарахування пенсії чоловікам: потрібно виконати одну умову

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв "Знай.ua", чому булочки та хліб вам не вдаються: як правильно використовувати дріжджі, у цьому часто помиляються

Також "Знай.ua" писав, свіжий базилік на підвіконні: як виростити ароматну зелень у будь-який сезон року