Не обов'язково використовувати дорогу та цілком імовірно, що й шкідливу побутову хімію, щоб вимити підлогу до блиску. Існують натуральні інгредієнти, завдяки яким від неї можна сміливо відмовитися. Щобільше, їх легко знайти практично на кожній кухні.

Домашні засоби для миття впораються із забрудненнями, і здоров'ю не зашкодять. Особливо вони актуальні, якщо у вас алергія на магазинні засоби, або вам не подобається їхній запах.

прибирання / скріншот з відео
прибирання / скріншот з відео

5 засобів з натуральних інгредієнтів для миття підлоги:

1. Сіль. Потрібно додати 2 столові ложки солі на 10-літрове відро теплої води. Сіль пом'якшує воду, ефективно прибирає всі забруднення, запобігає утворенню розводів та липких слідів, а також захищає від бактерій та пилових кліщів. Мити нею можна будь-яке покриття.

2. Білий оцет. Використовуйте пів склянки білого оцту на 1 літр води. Для запаху додайте кілька крапель ефірної олії. Оцет також знищить хвороботворні бактерії, грибок та плісняву.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Сода
Сода

3. Гілки ялинки, сода, сіль та мило. Потрібно запарити й трохи прокип'ятити гілки ялинки у двох літрах води. Потім цей відвар процідіть. Відміряйте 6 склянок рідини й додайте по 3-4 столові ложки соди, солі та мильної стружки. Потримайте на водяній бані протягом 15 хвилин, помішуючи. Також можна видавити сік половинки лимона.

4. Білий оцет та рідке мило. Потрібно змішати 1/8 чашки рідкого мила і стільки ж білого оцту. Після цього розведіть розчин у 4,5 л теплої води.

5. Білий оцет та горілка. Змішайте 1 склянку води, 0,5 склянки оцту та 0,5 склянки горілки. Додайте половину чайної ложки ефірної олії апельсина чи іншої ефірної олії або ж лимон для отримання приємного запаху.

Лимон, скріншот: YouTube
Лимон, скріншот: YouTube

Нагадаємо, у ПФУ пояснили важливий нюанс нарахування пенсії чоловікам: потрібно виконати одну умову

Як повідомляв "Знай.ua", чому булочки та хліб вам не вдаються: як правильно використовувати дріжджі, у цьому часто помиляються

Також "Знай.ua" писав, свіжий базилік на підвіконні: як виростити ароматну зелень у будь-який сезон року