До цієї зими українці готуються ретельно, як ніколи раніше, адже вона обіцяє бути однією з найскладніших в історії незалежної України. Як ніколи актуальними є поради щодо утеплення оселі та дієві способи зігрітися.

Українцям розповіли про 7 лайфхаків, які не лише дозволять швидше адаптуватися до холодів, але й не замерзнути взимку. Ці корисні поради опублікував "Апостроф".

7 лайфхаків, які допоможуть швидше адаптуватися до холодів:

1. Контрастні ванночки для рук і ніг щовечора, які допоможуть поліпшити кровообіг. В одну місткість налийте гарячу воду (38-40° С), в іншу – холодну. Опускайте руки поперемінно, а саму процедуру розпочніть та закінчіть гарячою водою.

2. Комплекс вправ для рук і ніг, які допомагають розігрівати кінцівки. Наприклад, класичні вправи типу "млин" або "велосипед".

Гарячий шоколад, скріншот: YouTube
Гарячий шоколад, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

3. Чорний шоколад допомагає підтримати температуру тіла на належному рівні. То ж як тільки починаєте мерзнути - з'їжте кілька шматочків.

4. Правильно підібрані одяг та взуття. Використовуйте рукавиці та забудьте про стягуючі колготки, тугі ремені, тісні джинси, які лише порушують кровообіг.

5. Обмеження в їжі до весни. Взимку слід перейти на крупи, макарони з борошна грубого помелу, картоплю, проте не варто повністю виводити з раціону жири.

6. Підтримання рівня заліза в організмі. В раціон необхідно ввести чорну смородину, гречку, печінку і яблука.

7. Більше корисної солі. Взимку необхідні вівсянка, квасоля, морква, цибуля та горіхи. А в щоденний раціон для підвищення тонусу судин слід додати молоко та чай.

Зелений чай. Фото: Знай.uа
Зелений чай. Фото: Знай.uа

Нагадаємо, у ПФУ пояснили важливий нюанс нарахування пенсії чоловікам: потрібно виконати одну умову

Як повідомляв "Знай.ua", чому булочки та хліб вам не вдаються: як правильно використовувати дріжджі, у цьому часто помиляються

Також "Знай.ua" писав, свіжий базилік на підвіконні: як виростити ароматну зелень у будь-який сезон року