Для багатьох городників топінамбур досі залишається екзотикою, попри те, що ця рослина досить невибаглива і водночас дуже корисна.

Ця земляна груша здатна рости буквально абсолютно скрізь і при цьому не вимагає жодного особливого догляду. Здебільшого цю культуру висаджують у вигляді живоплоту. Адже висаджений суцільною стінкою топінамбур не лише добре прикриває ділянку, а також захищає її від вітру.

Топінамбур здатен прожити десятки років на одному місці. Щобільше, земляна груша не потребує внесення жодних добрив та додаткового підживлення.

Топінамбур, скріншот з відео
Топінамбур, скріншот з відео

А якщо посадити топінамбур безпосередньо на городі, натомість ви виграєте двічі, адже додатково отримаєте покращення структури та родючості навіть найважчих та "порожніх" ґрунтів.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Крім того, надземну частину рослини можна використовувати як матеріал для мульчування. Водночас вирощуванні цієї культури має кілька мінусів.

Передусім це те, що вона здатна за короткий час зайняти значну площу. Однак, це не є суттєвою проблемою, адже боротися з подібним явищем просто. Потрібно лише викопати бульби, щоб топінамбур не розростався.

Топінамбур, скріншот з відео
Топінамбур, скріншот з відео

Нагадаємо, у ПФУ пояснили важливий нюанс нарахування пенсії чоловікам: потрібно виконати одну умову

Як повідомляв "Знай.ua", чому булочки та хліб вам не вдаються: як правильно використовувати дріжджі, у цьому часто помиляються

Також "Знай.ua" писав, свіжий базилік на підвіконні: як виростити ароматну зелень у будь-який сезон року