Цієї зими окупанти змушують українці облаштовувати свої помешкання дещо інакше, ніж зазвичай. Адже над Україною нависла загроза відключення опалення та перебої зі світлом і газом.

Українці активно запасаються ковдрами, теплим одягом, спальниками та грілками. Багато хто також купує генератори, буржуйки, чи обігрівачі. Туристи ж розповіли як перезимувати, маючи намет, фільтр для води та пальник.

Як пояснив альпініст Олександр Оришко, туристичне спорядження можна використовувати у звичайних умовах. Його поради опублікував 12 канал.

Опалення, фото Уніан
Опалення, фото Уніан

Наприклад, при відключенні опалення у квартирі можна розкласти намет, ціна якого стартує від 3 тисяч грн. Добре зігріє спальний мішок, ціни на який починаються приблизно з 1300 гривень. Щоб підсилити ефект спальника можна вдягнути термобілизну, яка коштує від 1200 і до 10 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

При відключенні електроенергії допоможе ліхтар, який чіпляється на голову. Можна обрати варіант як на батарейках, так і електриці. Ціна його орієнтовно від 1000 гривень. У цьому випадку виручить також й діодна лампа, яка довго тримає заряд.

Якщо ж у помешканні немає газу, можна використовувати пальники. Придбати найдешевший варіант можна від 800 грн. Крім того, у квартирі можна використовувати газові та спиртові горілки. Водночас мультипаливний пальник можна використовувати лише на дворі.

При відсутності питної води туристи радять вдатися до допомоги спеціальних фільтрів для очищення. Запевняють, що завдяки їм в питну воду перетвориться навіть ржава вода.

Стакан води, скріншот: YouTube
Стакан води, скріншот: YouTube

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено