Садам і квітникам часто загрожують настирливі мурахи. Інколи боротьба з ними зводиться нанівець. Проте існує чудовий спосіб, який змусить цих комах забути дорогу у ваш сад.

Більшість аграріїв у таких випадках обирають екологічні методи. Зокрема вони використовують для цього силу природи - пахучі трави.

Мурахи завдяки такій "зброї" точно зрозуміють, що тут їм зовсім не раді. То змушені будуть покинути насиджене містечко, а відповідно й псувати клумбу.

Троянди. Фото: youtube
Троянди. Фото: youtube

Як боротися з мурахами у квітнику і саду

Рятівний відвар готується на основі полину, петрушки або м'яти. Його пізніше виливають просто на мурашник. Як основний інгредієнт можна також використовувати лаванду або лушпиння цибулі.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Ці запахи вважаються неприємними для комах, то ж вони змусять їх перебратися на інше місце проживання. Крім того, часто також радять використовувати для відлякування маленьких трудівників помідорне бадилля.

Та навіть попри те, що зелень, яка залишилася після обрізки томатів, також має різкий специфічний запах, говорити про 100% ефективності цього засобу все ж не можна.

Мураха / фото: Pixabay
Мураха / фото: Pixabay

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", про смажені страви доведеться забути: ціна на соняшникову олію викреслить їх з меню

Також "Знай.ua" писав, ці речі обов'язково потрібно мати вдома: як рятуватися при відключенні світла, газу та опалення