В осінню пору саме час зробити запаси на зиму. А оскільки цей період особливо щедрий на лісові гриб, то ж досвідчені господарі активно роблять запаси.

У випадку, якщо банки для консервування на зиму закінчуються, а гриби ще є, то їх можна сушити або морозити. Слід врахувати, що сушіння займає більше часу, тому слід приділити увагу другому з цих варіантів. Завдяки заморожуванню на вашому столі цілий рік будуть свіжі гриби, немов щойно з лісу.

При цьому, грибники радять дотримуватися ключового принципу. Він полягає у тому, що якщо у вас є бодай найменший сумнів щодо того чи іншого гриба, додому його брати категорично не можна! З цим треба бути дуже обережними, адже ціна помилки надто висока.

Гриби, фото: скріншот з відео
Гриби, фото: скріншот з відео

Найкращий спосіб компактного заморожування грибів:

Перш за все посортуйте гриби, розклавши їх по видах. Переберіть, щоб морозити виключно добірні грибочки, без пошкоджень, не гнилі, й без черв'яків. При цьому мити гриби не варто. Однак шапочки краще протерти мокрим рушником, а ніжки злегка почистити ножем, щоб не було ґрунту та листя, хвої, кори тощо.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Далі викладіть гриби на дошку в один шар і відправте у морозилку. Після заморожування пофасуйте їх по пакетах. Добре, якщо є вакуумні, тож краще скористатися ними. Бажано, щоб при цьому було мінімум повітря. Водночас цілі заморожені гриби все ж мають простір один біля одного.

Гриб, фото: Суспільне
Гриб, фото: Суспільне

У випадку, якщо місця замало, то попередньо гриби потрібно зварити, далі підсмажте їх з цибулею. Тепер у вас буде готова морожена страва для будь-якого рецепта, де потрібні гриби.

Такі заморожені грибочки будуть неабияк смакувати з картоплею, в піці чи в першій страві. Водночас гриби одразу будуть готові й додавати їх можна без попереднього розмороження. А це суттєво зекономить вам час на приготування.

Також слід підписувати заморожені гриби, вказуючи вид грибів та дату фасування. Важливо пам'ятати, що морожені гриби краще використати протягом 6 місяців.

Гриб, скріншот із відео
Гриб, скріншот із відео

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", про смажені страви доведеться забути: ціна на соняшникову олію викреслить їх з меню

Також "Знай.ua" писав, як виплачуватимуть пенсії у майбутньому: у ПФУ повідомили про зміни