З кожним днем ​​українці виявляють нові ціни на продукти і щоразу не знають, яку суму залишать на касі.

Багато сімей вже відмовилися від того, що раніше було звичним у них у раціоні. Тепер це стало делікатесом та розкішшю.

А "вишнею" на торті стали цінники на курячі яйця, адже у деяких супермаркетах вартість перевалила за 60 гривень за десяток. Експерти прогнозують, що ціни на цей продукт можуть досягти 100 гривень.

Але, як з'ясувалося, не тільки на яця чекає така доля і українцям варто бути готовим до нового подорожчання практично всіх продуктів.

Супермаркет. Фото: скриншот Нщгегиу
Супермаркет. Фото: скриншот Нщгегиу

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Експерт з енергетики Юрій Корольчук вважає, що через газову складову собівартості продукти в Україні подорожчають на 20%.

Про це повідомляє УНІАН.

Так, він зазначив, що ціни на газ для населення у жовтні не зміняться, а ось для промисловості вартість блакитного палива підвищать, що позначиться і на цінах на продукти.

"Промисловість, яка споживала газ, вона здебільшого експортувала товари. Це послаблює конкурентність товару українців на зовнішніх ринках. Для внутрішнього споживача це позначиться... той же хліб, молочна продукція – найперше, що людина купує у магазині. М'ясна продукція також. Але чекати на зростання в рази не варто, десь 20%. Плюс інфляція", – сказав Корольчук.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Водночас він додав, що тарифи на газ для підприємств, на його думку, підняли обґрунтовано.

"Нічого хорошого в цьому немає. Але рішення іншого в принципі не було, щоб зберегти тарифи для населення на газ, електроенергію. Навіть якби підвищили тарифи, впала б оплата. Вона і так перебуває у воєнний час... Коли 50% у війну платять, це вже добре, але так впала ще нижче", – зазначив він.

Нагадаємо, що на ковбаси дивитимемося лише в рекламі? Як змінилися ціни на м'ясні вироби у популярних супермаркетах.

Раніше ми повідомляли, що улюблені салати коштуватимуть дорожче: у супермаркетах піднялися ціни на популярну консервацію.