Ціни на хліб у жовтні порівняно з вереснем практично не змінилися. Пшеничний хліб у супермаркетах країни коштує, як і раніше, 29,35 грн.

Про це повідомляє Мінфін. Пшеничний хліб у супермаркетах країни коштує, як і раніше, 29,35 грн за весь батон вагою 650 грамів. Тобто, за місяць колишня ціна позиції не змінилася. Без змін залишилася і вартість пшеничного хліба вагою 600 грамів у нарізці – 31,69 грн.

Супермаркет, крупи. Фото: скриншот YouTube
Супермаркет, крупи. Фото: скриншот YouTube

Батон нарізка коштує 20, 80 грн.

Скриншот ціни на хліб. Фото: Мінфін
Скриншот ціни на хліб. Фото: Мінфін

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Житній хліб "Столичний" у супермаркетах у жовтні в ціні не змінився – 34,60 грн за 950 грамів у середньому. Водночас хліб житній "Бородінський" вагою 300 грамів став дешевшим – ціни знизилися з 26,50 грн до 25,80 грн.

Скриншот ціни на хліб. Фото: Мінфін
Скриншот ціни на хліб. Фото: Мінфін

Лаваш Кавказський 230 грамів коштує 22, 50 грн. А лаваш Персидський коштує тепер 23, 55 грн. В цілому лаваші подорожчали приблизно на 1 грн.

Скриншот ціни на лаваш. Фото: Мінфін
Скриншот ціни на лаваш. Фото: Мінфін

Через інфляцію продукти в магазинах дорожчають чи не кожен день. На порталі Мінфін публікують оновлені дані у популярних супермаркетах, які знаходяться по всій території України. Аналітики підсумовують середній результат, та дозволяють відслідкувати рухи цін на ринку та швидкість інфляції.

Нагадаємо, ми писали, що у НБУ назвали причину дикого зростання цін: ось через що українці спустошують гаманці.

Як повідомляв "Знай.ua" бензин дешевшає, а автогаз дорожчає: українські АЗС виставили нові ціни на пальне.

Також "Знай.ua" інформував, що українці отримають одноразову допомогу у 3000 гривень: названі категорії.