Восени саме час запастися таким смачним та корисним продуктом, як квашена капуста. У зимовий період вона неабияк виручає: сімейне меню стає більш різноманітним, а організм має можливість отримати з неї безліч корисних елементів.

Крім класичного способу, існує безліч варіантів заготовити на зиму квашену капусту. Один з них опублікував кулінарний блог my_griadka.ua в Instagram.

Пропонуємо спробувати рецепт квашеної капусти в розсолі швидкого приготування. Їсти її можна вже через 3 дні.

Квашена капуста, скріншот: YouTube
Квашена капуста, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще
  • капуста
  • морква
  • сіль – 1 ст. л.
  • окріп – 1 л
  • перець горошок, лаврове листя (за бажанням)

Спосіб приготування:

Спершу нашаткуйте капусту. Моркву потрібно натерти на тертці. Далі змішайте овочі та щільно утрамбуйте їх у банку. Для розсолу змішайте холодну воду, сіль та спеції за бажанням. Наповніть розсолом банки.

Тепер потрібно поставити банки у глибоку миску, щоб при бродінні розсіл стікав туди. Саму банку потрібно накрити кришкою чи марлею та залишити в такому вигляді на 2-3 дні. \

Крім того, важливо пам'ятати, що потрібно 1-2 рази на день протикати капусту дерев'яною паличкою. Коли капусти прокваситься, накрити банку поліетиленовою кришкою і поставити в холодильник.

Квашена капуста, фото: кадр з відео
Квашена капуста, фото: кадр з відео

Нагадаємо, як ніколи не можна зберігати гарбузи: втратите урожай і залиштеся без запасів

Як повідомляв "Знай.ua", понад 42 гривні за долар: новини про "ядерку" потягнули курс валют вгору, де межа

Також "Знай.ua" писав, чому чорнобривці потрібно закопувати на городі восени: порада на вагу золота