За вересень ціни на дизпаливо зрушили з місця. Більш того, спостерігається їхнє зниження, а повернутий акциз в Україні ніяк не вплинув на ситуацію.

Виходячи з даних моніторингу Консалтингової групи "А-95" вартість дизпалива впала на 1,5 грн/л, до 46,50 грн/л, на бензин — на 30 коп./л, до 40,50 грн/л. Про це написали в enkorr .

АЗС. Фото: скриншот з відео
АЗС. Фото: скриншот з відео

В останній день місяця оптові партії дизельного пального торгувалися в межах 43,5-48 грн/л, що на 2-3 грн/л дешевше, ніж на початку вересня. Найдешевше ресурс можна було придбати на півдні країни – за 43,5-46,5 грн/л (-1,5-2 грн/л до 1 вересня).

Ціна на дизпаливо у західному регіоні знаходилась у діапазоні 44,5-46,5 грн/л, у північному та центральному – у межах 45-48 грн/л. З початку місяця зниження ціни на ДП у цих областях також становило 1-2 грн/л.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Ціни на бензин, Мінекономіки
Ціни на бензин, Мінекономіки

Оптові партії бензинів пропонувалися на ринок у межах цінового діапазону 38-43 грн, що на 1-2 грн/л дешевше порівняно з початком вересня. П'ятірку у південному та західному регіонах країни можна придбати за 38-41 грн/л, трохи дорожче – за 40-43 грн/л – у центрі та на півночі країни.

Один із опитаних трейдерів повідомив, що через повернення акцизів з середини місяця оператори запасалися ресурсом, сподіваючись уникнути різкого подорожчання продукту на внутрішньому ринку. Однак падіння світових цін на нафту, а надалі і на нафтопродукти на зовнішніх ринках повністю знівелювало майбутній вплив акцизу.

бензин, паливо, дизпаливо, фура, вантажівка // фото Getty Images
бензин, паливо, дизпаливо, фура, вантажівка // фото Getty Images

Варто нагадати, 30 вересня набрав чинності закон №7668-д про повернення акцизів на пальне. Згідно із законом, акцизи для бензину, ДП та біопалива повертаються обсягом 100 євро за 1000 літрів, для автогазу – 52 євро за 1000 літрів.

Раніше ми писали, хто з українських пенсіонерів може отримати 10 пенсій за раз: пояснення експерта

Як повідомляв Знай.ua, на Новий рік без "Олів'є": ціни на курячі яйця злетіли до небес, тепер тільки буряки з часником

Також портал Знай.ua писав, що в Україні подорожчав найходовіший та невибагливий овоч: засмажка, салат та супчик втратять смак