Багато городників практикують посадку деяких культур під зиму. Зокрема досить популярним є осінній посів моркви, адже коренеплоди такої моркви часто виростають більшими й смачнішими, ніж ті, які було висаджено навесні.

Про основні правила такого висаджування моркви розповідає Telegram-канал "Ідеї для дачі". Зокрема, називається головна вимога до ділянки для підзимової посадки моркви.

Виявляється, дуже важливо, щоб вона не розташовувалася на схилі, інакше насіння просто змиє навесні. Крім того, вона повинна бути ізольована від вітрів та добре прогріватися.

врожай моркви, скріншот з відео
врожай моркви, скріншот з відео

Правила висаджування моркви на зиму

Для підзимового посіву моркви готують спеціальну високу грядку - 15−20 см. У цьому положенні вона повинна простояти протягом 1−1,5 місяці. На 1 квадратний метр грядки перед посівом моркви вносять 2−4 кг перегною, 1 ст. суперфосфату та 1/2 ст. л. калійної солі.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Коли грядка насититься вологою та осяде, а це відбувається у жовтні, слід проборонувати її граблями. Далі можна нарізати борозенки глибиною до 5 см, між якими слід зберегти відстань 15−20 см. Потім грядки вкривають плівкою і залишають у такому положенні до листопада.

Вирощування моркви, скріншот відео
Вирощування моркви, скріншот відео

Нагадаємо, про салати восени можна й не думати: цінники на огірки й помідори знову змінилися

Як повідомляв "Знай.ua", відбивним та котлетам не місце у меню: ціни на свинину ще більше спустошать гаманці українців

Також "Знай.ua" писав, восени подорожчає низка популярних товарів: чи варто запасатися продуктами вже зараз