Останніми роками багато українців змушені були перейти на обігрів своїх будинків з газу на дрова, відмовившись від газових котлів. Цьогоріч це стало актуальним як ніколи раніше.

Та не кожен знає, які дрова є найкращими для опалення, а також як правильно їх зберігати. Фахівці пояснили всі нюанси опалення будинку дровами, про це пише "АгроТренд". Слід брати до уваги, що кожна порода дерева має свої особливі характеристики, то ж деякі види дерев підходять лише для будівництва.

Багато українців в останні роки змушені відмовитися від газових котлів та перейти . Сьогодні ми розповімо, які дрова краще вибирати для опалення та як їх правильно зберігати.

Дрова, доставка - фото s-tehnika.com.ua
Дрова, доставка - фото s-tehnika.com.ua

Наприклад, піч зазвичай топлять твердими породами дерев - дубом, березою, ясенем та акацією. Дуб зазвичай використовують разом із сосною або іншою недорогою деревиною. Та найкращим варіантом є береза. Також можна використовувати добре висушений клен та акацію.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Відповідно немає сенсу топити дорогими породами дерева, а також такими, які швидко згоряють і дають мало тепла (тополя, верба). Водночас для домашнього котла радять використовувати дуб, березу, акацію, ясень, вільху, осину, вербу, тополю.

Дрова - фото wood-bud.com
Дрова - фото wood-bud.com

Важливо пам'ятати, що перш ніж топити котел, потрібно налаштувати тягу на відповідну температуру, потім протопити дрібні частини дров, очистити верхню камеру від золи й сажі. Між полінами має бути невелика відстань.

Для каміна, наприклад, не потрібні надто смолисті породи дерев, бо вони дають багато диму. А загалом для нього підходять всі типи деревини. Дрова повинні бути добре просушені.

Основні правила зберігання дров: складайте поліна так, щоб вони могли провітрюватися, і обов’язково забезпечте їм надійний захист від дощу та іншої вологи.

Дрова - фото timenews.in.ua
Дрова - фото timenews.in.ua

Нагадаємо, вчетверо дорожче, ніж торік: популярний продукт приголомшив новою ціною

Як повідомляв "Знай.ua", відбивним та котлетам не місце у меню: ціни на свинину ще більше спустошать гаманці українців

Також "Знай.ua" писав, восени подорожчає низка популярних товарів: чи варто запасатися продуктами вже зараз