ПриватБанк обмежив видачу готівки для клієнтів. Це стосується лише валютних вкладників. Який діє ліміт та інші подробиці, повідомляються на порталі "Мінфін" у відповіді менеджерів банку клієнтам.

Клієнти ще з 8 вересня почали нарікати на ПриватБанк. Так, клієнт фінустанови під ніком Володимир Сеник із Івано-Франківської області розповів, що банк відхиляє запит замовити долари та обмежив валютним вкладникам максимальну суму видачі готівки з рахунку.

ПриватБанк. Фото: скрін youtube
ПриватБанк. Фото: скрін youtube

У той же час у ПриватБанку інциденти не спростовують, заявляючи, що видача доларових вкладів ускладнилася через проблеми, спричинені повномасштабною війною, а саме - труднощі з доставкою готівки з-за кордону.

ПриватБанк запровадив обмеження. Фото: скрін Мінфін
ПриватБанк запровадив обмеження. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

ПриватБанк запровадив обмеження. Фото: скрін Мінфін
ПриватБанк запровадив обмеження. Фото: скрін Мінфін

У фінустанові заявили, що було запроваджено добове обмеження на видачу валюти з рахунку. Так, українці можуть отримати на руки не більше 1 тисячі доларів та 1 тисячі євро на день.

До речі, у Національному банку відреагували на скарги клієнтів через дефіцит готівкової валюти у банках, і пообіцяли, що почнуть підкріплювати каси банків валютою. Судячи з скарг, проблема поки що не вирішена повною мірою.

Раніше портал Знай повідомляв, що українець втратив кругленьку суму через збій у ПриватБанку, допомагати ніхто не прагне: "Послали куди подалі".

Також наш портал інформував, "Ощадбанк" заблокував клієнту гроші без жодних пояснень: "Висять незрозуміло де".

Крім того, наш портал інформував новий податок для обмінників: Данило Гетьманцев розповів, які зміни насправді принесе нововведення.