Ціни на одну із найпопулярніших круп серед українців невдовзі можуть помітно впасти. Про це заявив перший заступник голови Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький під час брифінгу у медіацентрі Україна – Укрінформ.

У міністерстві наголошують, що на даний момент вже намолочено близько 60 тисяч тонн гречки і це лише одна третя від кількості, що була засіяна. Таким чином, цього року виробництво крупи може досягти 140-150 тисяч тонн.

Ціни на гречку, скріншот з відео
Ціни на гречку, скріншот з відео

"Про що це говорить? Що ми можемо очікувати цього року на виробництво гречки близько 140 тис. тонн. Можливо, навіть 150 тис. тонн", - заявив Тарас Висоцький.

У відомстві впевнені, що обсягів гречки буде достатньо, щоб не лише задовольнити внутрішній попит, а й створити стратегічний запас. Оскільки споживання в Україні знизилося через вимушену еміграцію, то для внутрішніх потреб залишиться 100-110 тисяч тонн крупи.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Ціни на гречку, скріншот з відео
Ціни на гречку, скріншот з відео

Тарас Висоцький зазначив, що збирання майбутнього великого врожаю позитивно впливає на ціни і вже приблизно в листопаді-грудні очікується зниження вартості гречки.

"Ціна однозначно піде вниз. Мінімальна ціна - це буде листопад-грудень. Це також той період, коли можна за необхідності сформувати запас", - наголосив представник міністерства.

Раніше портал Знай повідомляв, в Україні подорожчали яйця слідом за м'ясом та овочами: скільки коштують і де вигідніше купити.

Також наш портал інформував, що ціни на свинину можуть пробити новий максимум, прогнози не втішають: тепер купувати у свята або знижки.

Крім того, інформаційний портал Знай писав, що продавці встановили нові ціни на помідори, перець, огірки, капусту та інші овочі: чи витримають гаманці українців.