В Уряді у бюджеті на 2023 рік хочуть виділити на соцсферу 405 млрд грн, це менше ніж торік на 20 млрд.

Зменшення видатків планується коштом дотацій Пенсійного фонду. Оксана Жолнович, міністр соціальної політики України, в ефірі програми про актуальні питання та виклики соціальної політики для українців нині.

Міністр Мінсоцполітики Оксана Жолнович. Фото: скриншот Facebbok
Міністр Мінсоцполітики Оксана Жолнович. Фото: скриншот Facebbok

Жолнович нагадала, що бюджет на 2023 рік буде "військовим бюджетом, де перевага - 50% усіх видатків, підуть на оборону. А 35% видатків - це видатки на соціальну сферу - зазначає пані міністр. "У рамках цілого бюджету вони займають вагому частину".

Пенсія в Україні не зміниться, середня буде на тому ж рівні, як є тепер.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Цей бюджет є військовим бюджетом не тільки, що ми всі видатки спрямовуємо на оборону, але ми будемо його по суті щомісячно переглядати. Переглядати - перенаправляючи видатки дуже швидко - в рамках військового часу є така можливість. - зазначила Жолнович.

Також вона зазначила, що у бюджеті закладено збільшення власних доходів Пенсійного фонду. Тому міністерка впевнена, що пенсійні виплати не зменшаться. Вони трохи зростуть через підвищення у грудні 2022 року прожиткового мінімуму.

Як зазначив Павло Розенко, колишній міністр соціальної політики, проєкт бюджету на 2023 рік шокує.

"Жодних індексацій, перерахунків, збільшень пенсій, зарплат та соціальних допомог Уряд у 2023 році робити не буде. І це при прогнозі інфляції 30% у 2022 році та 30% у 2023 році. Пів мільярда закладається на фінансування політичних партій!", - написав Розенко в своєму Facebook.

Скриншот повідомлення. Фото: скриншот Facebook
Скриншот повідомлення. Фото: скриншот Facebook

Нагадаємо, ми писали, що як заощадити на опаленні взимку: найдієвіші поради, щоб не змерзнути та зменшити платіжки.

Як повідомляв "Знай.ua" у Росії офіційно будуть годувати людей прострочкою: оригінальне вирішення продовольчої кризи.

Також "Знай.ua" інформував, у Франції побили двох українок за патріотичну музику: здогадатися про національність агресорів не складно.