В Україні триває війна, внаслідок чого руйнується інфраструктура, та чимдалі більше людей стають жертвами ракетних ударів та агресії російських військових.

Попри це уряд країни намагається втримати економіку, та дотримуватися довоєнних норм та стандартів. Заплановане на 1 жовтня підвищення мінімальної зарплати відбудеться вчасно. Про це йшлося на засіданні Уряду 13 вересня.

Зарплати українців, кадр з відео
Зарплати українців, кадр з відео

Мінімальна зарплата в Україні з 1 жовтня 2022 р. збільшиться на 200 грн -та становитиме 6 700 грн на місяць. До її розміру прив'язаний розмір низки податків, платежів, пільг, соцвиплат тощо, тож вони теж підростуть.

Попри складні умови воєнного стану, в проєкті бюджету зберегли рівень соціальних стандартів, хоч і щомісячний дефіцит бюджету на наступний рік оцінюють у понад 3 млрд доларів.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Мінімальна зарплата, кадр з відео
Мінімальна зарплата, кадр з відео

У Мінфіні розраховували, що у 2022 році мінімальна зарплата в Україні зросте до 7700 грн, але через війну від цієї ідеї відмовились, проте збільшення на меншу суму все ж таки відбудеться.

Важливо зазначити, що видатки на утримання органів державної влади будуть скорочені на 11,6 млрд гривень порівняно з 2022 роком.

Прожитковий мінімум зросте до 2589 гривень у грудні.

Нагадаємо, ми писали, що Amnesty International продовжують пробивати дно: пропонують обійматися українцям та росіянам.

Як повідомляв "Знай.ua" у Франції побили двох українок за патріотичну музику: здогадатися про національність агресорів не складно.

Також "Знай.ua" інформував, виноградарі розповіли, чи буде Україна з вином: стан урожаю у 2022 році.