Частина українців отримує мінімальну пенсію. Чому так, пояснили у Пенсійному фонді України, звернувши увагу на 2 показники - заробіток й трудовий стаж.

Як пояснили у Пенсійному фонді, якщо один із цих показників невисокий, то й розмір пенсії виходить невеликим. Оцінюючи розмір майбутньої пенсії, важливо звертати увагу не тільки на тривалість стажу, але і на розмір внесків, що сплачуються щомісяця до ПФУ.

Там наголошують, що низькі офіційні зарплати й відповідно такі ж самі мізерні відрахування призводять до того, що люди з солідним стажем отримують мінімальні пенсії.

Пенсійний фонд. Фото: скриншот Youtube
Пенсійний фонд. Фото: скриншот Youtube

Економіст ПП "Слов'ятин" Оксана Старко зауважує, що зокрема така проблема є, наприклад, у тих, які працювали в період так званої перебудови, коли економіка країни тільки формувалася.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Також дуже часто у людей немає вибору, адже їх ставлять перед фактом: або працюй неофіційно, або ж звільняйся. Така ж проблема у літніх людей, яким довелося працювати в непрості часи, коли в країні не було грошей.

На думку експертки, щоб їм достойно платити, держава повинна компенсувати їм недоплачене раніше й збільшити пенсію до розмірів тієї, яку отримують люди їхньої спеціальності тепер, за умови наявності відповідного стажу.

Пенсіонери, скріншот з відео
Пенсіонери, скріншот з відео

Нагадаємо, вчетверо дорожче, ніж торік: популярний продукт приголомшив новою ціною

Як повідомляв "Знай.ua", відбивним та котлетам не місце у меню: ціни на свинину ще більше спустошать гаманці українців

Також "Знай.ua" писав, восени подорожчає низка популярних товарів: чи варто запасатися продуктами вже зараз