Ціни на харчові продукти почали зростати від перших днів війни. Найбільше подорожчав цукор, та гречка.

В Україні є 33 заводи з виробництва цукру, але через війну 10 із них не запустились. Наразі, в "Укрцукорі" наголосили, що дефіциту цукру в Україні не буде. Про це йдеться у репортажі "Місто".

Продукти у магазині, скріншот із відео
Продукти у магазині, скріншот із відео

За кіло цукру зараз просять від 35 грн, а гречка з 90 грн за кіло впала до 70 грн. Якщо ціни на цукор та гречку днями почали дешевшати, ціна на олію зросла. Наразі за літр соняшникової олії українці витрачають щонайменше від 60 до 73 гривень.

В Україні рекордно скоротилося виробництво яєць – майже на 25% порівняно з обсягами 2020 року. На полицях продуктових мереж десяток яєць вартуватиме від 33 до 38 гривень.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Також збільшується цінник на курятині. Станом на зараз, ціна на філе курятини в середньому становить 140 гривень за кілограм.

Супермаркет . Фото: Знай.UA
Супермаркет . Фото: Знай.UA

З овочами ситуація не краща. За кілограм картоплі просять у супермаркетах 12 грн, на ринку можна знайти по 10 грн. Морква та капуста значно подорожчала. Сьогодні кілограм моркви коштує понад 20 гривень. Подекуди ціни піднімають аж до 31 гривні. А капуста цьогоріч тримається на рівні 19 гривень.

Ціни на молочні продукти також зросли. Літр молока досягає 35 гривень. Масло можна придбати від 40 до 68 гривень за 200 грам.

Прожитковий мінімум в Україні з 1 липня 2022 року становить 2600 гривень на особу.

Нагадаємо, ми писали, що дистанційне навчання в умовах війни, у Нацполіції розповіли, як батьки, які працюють, можуть убезпечити дітей.

Як повідомляв "Знай.ua" "Монобанк" зважився на революційний крок: більше ніякої російської.

Також "Знай.ua" інформував, що на ринках України впав в ціні найпопулярніший овоч.