У майбутньому опалювальному сезоні кілька областей залишаться без тепла, оскільки там вражені ключові енергетичні об'єкти, то ж їхній стан не дозволить здійснювати теплопостачання.

Про це раніше повідомляли міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, а також цю тему підіймали низка експертів.

Зазначається, що найскладнішою ситуація буде в Херсонській та Запорізькій областях. Крім того, у зону ризику віднесли й Миколаївську, Донецьку, Луганську, Харківську області, а також частково - Чернігівську та Полтавську.

Опалювання, фото pxhere
Опалювання, фото pxhere

Згідно з даними Міністерства інфраструктури, мова йде про 316 котелень. Зокрема, 304 з них пошкоджено та 12 зруйновано. Крім того йдеться про 10 ТЕЦ, з якиз 6 пошкоджено та 4 зруйновано і 1 ТЕС.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"На цей момент відновлено 156 котелень, які знаходяться на більш безпечних територіях. Для ремонту інших заготовлено всі необхідні матеріали. Більшість робіт — лагодити дахи та вікна", - повідомив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов. Олексій Чернишов

Він пояснив, що є ключові об’єкти, стан пошкоджень яких не дозволяє здійснювати теплопостачання. Це, зокрема, Кременчуцька, Чернігівська та Охтирська ТЕЦ.

Зруйнована котельня, кадр з відео
Зруйнована котельня, кадр з відео

Сумніви з приводу того, чи вдасться до початку опалювального сезону відновити все висловив експерт з питань, директор спеціальних проєктів НТЦ "Псіхєя" Геннадій Рябцев. Очевидно, що саме з цих причин уряд рекомендує жителями тимчасово окупованих та прифронтових територій евакуюватися.

"Суттєвих руйнувань зазнали газові об’єкти у багатьох регіонах, а насамперед — в лівобережній Україні. До початку опалювального сезону відновити роботу великих ТЕС та ТЕЦ, зокрема тієї ж Чернігівської ТЕЦ, навряд є можливим з огляду на ресурси, які на це виділяються, та час, що залишився до початку опалювального сезону", - зазначив він. Геннадій Рябцев

Опалення, скріншот: YouTube
Опалення, скріншот: YouTube

Нагадаємо, вчетверо дорожче, ніж торік: популярний продукт приголомшив новою ціною

Як повідомляв "Знай.ua", відбивним та котлетам не місце у меню: ціни на свинину ще більше спустошать гаманці українців

Також "Знай.ua" писав, восени подорожчає низка популярних товарів: чи варто запасатися продуктами вже зараз