У ПФУ відповіли на питання українки, яка втратила чоловіка, яка запитала, чи доцільно їй перейти на пенсію у зв’язку з втратою годувальника.

На сторінці у Facebook ПФУ, оприлюднили запитання та відповідь на нього, з порадою.

Пенсійний фонд. Фото: скриншот Youtube
Пенсійний фонд. Фото: скриншот Youtube

Мені 75 років.Отримую пенсію у розмірі 3625 грн. У серпні цього року помер мій чоловік. Чи маю я право перейти на його пенсію, та чи призведе це до збільшення моєї, якщо його була 6850 грн, - запитала пенсіонерка.

Фахівці з права у ПФУ розповідають, що у такому випадку мова йде про доцільність переходу з пенсії за віком на пенсію у зв’язку з втратою годувальника. Така пенсія призначається непрацездатним членам сім’ї померлої особи, які були на її утриманні.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За законом, дружина, яка досягла пенсійного віку, належить до непрацездатних членів сім’ї і має право пенсії у зв’язку з втратою годувальника зокрема, якщо на момент смерті чоловіка вони проживали разом.

Пенсійний фонд. Фото: скриншот Youtube
Пенсійний фонд. Фото: скриншот Youtube

Також у ПФУ порахували: "Така пенсія призначається у розмірі 50 % пенсії за віком померлого годувальника. Тобто, якщо у Вашого померлого чоловіка пенсія була нарахована в сумі 6 850 грн, то Вам може належати 3 425 грн. (6 850 грн. х 50 %). Крім того, як особа, яка досягла віку 75 років, Ви маєте право на встановлення щомісячної компенсаційної виплати до пенсії у розмірі 456 гривень. Тож у сумі Ваша пенсійна виплата може становити 3 881 грн".

В такому разі жінці порадили таки переходити на пенсію померлого чоловіка.

Нагадаємо, 11 вересня російські терористи намагалися залишити Україну без електрики, але лише втратили десятки мільйонів.

Як повідомляв "Знай.ua" шестирічна дівчина з Херсонщини опановує протез, замість ніжки.

Також "Знай.ua" інформував, пенсіонерам дозволили змінити реквізити за допомогою інтернету: прощавайте, кілометрові черги.