Час настав не найпростіший. Дехто взагалі пророкує 2022 рік як найважчий для України, і не лише через початок повномасштабної війни. Всьому винні ще гроші, які потрібно віддавати в магазинах.

Свій прогноз щодо того, що відбуватиметься з цінами, далі розповів член Економічного дискусійного клубу Олег Пензін порталу " Телеграф ".

Чоловік вважає, що до кінця року цінник на споживчий кошик українців збільшиться ще на 10%. А якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року, мають на увазі грудень, то загальна цифра подорожчання становить 40%. Майже о пів на рік.

Супермаркет. Фото: Знай.UA
Супермаркет. Фото: Знай.UA

До кінця 2022 року, який видався жахливим практично для кожного українця, продукти стануть ще дорожчими. Практично з кожної сфери: молоко, риба, м'ясо, фрукти та овочі. На жаль, цього вже не уникнути.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"У ситуації падіння купівельної спроможності, як зараз в Україні, населення починає споживати більше дешевих продуктів - хліба, круп, овочів. Якщо населення багате - воно їсть більше м'яса, риби, фруктів. Таким чином, найбільше дорожчатиме хліб, овочі, крупи , рослинна олія, цукор… Менше зростання, але все ж таки він буде — на м'ясо-молочну продукцію та рибу» - зазначає експерт Олег Пензін.

Супермаркет. Фото: Знай.ua
Супермаркет. Фото: Знай.ua

До речі, дешевше на сьогоднішній день м'ясо, на кшталт курятини, також зростатиме в ціні. Це зростання буде навіть швидше, ніж зі свининою. Звідси беруться 10%, про які раніше висловився чоловік.

Супермаркет, фото: скріншот з відео
Супермаркет, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що ціни на сало різко піднялися: продукт може стати "золотим"

Раніше повідомлялося, що тренд зниження цін: скільки коштуватиме "борщовий набір" українцям у вересні .

Також українець намагався влаштуватися на "Нову пошту", але зіткнувся з проблемами: чи сплачує компанія податки у воєнний час