В Україні вже задумалися над відновленням роботи першого аеропорту. Йдеться про львівське, яке є одним із найбезпечніших на сьогоднішній день, але є умови.

Про це розповів міністр інфраструктури Олександр Кубраков під час виступу на 17-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії YES.

Відкрити аеропорт можна протягом двох тижнів, багато часу це не займе, проте іншим питанням і головним є безпека.

Аеропорт, квитки - фото Міжнародний аеропорт "Бориспіль"
Аеропорт, квитки - фото Міжнародний аеропорт "Бориспіль"

Першим аеропортом, який може запрацювати після 24 лютого, є "Львів". За словами міністра, головною проблемою відновлення польотів цивільних судів є якраз безпека, а не технічні питання.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Технічне поновлення може бути реалізовано в рамках «зернової ініціативи», де Україна має отримати гарантії безпеки від міжнародних партнерів та ООН.

Аеропорт, фото: Знай.ua
Аеропорт, фото: Знай.ua

Не залишився осторонь і мер міста Андрій Садовий, який також наголосив на готовності до відкриття. Це буде дуже важливим кроком для зміцнення нашої з вами економіки. Але головне питання в іншому.

"Технічно ми готові до запуску. Залишається питання безпеки, яке сьогодні головне. Сподіваюся, це розуміють наші міжнародні партнери, зокрема ООН, які можуть надати необхідні гарантії безпеки", - пише мер у своєму Telegram-каналі. Місто готове почати переговори щодо цього будь-якої миті.

Нагадаємо, що квіти, обійми та сльози радості: як зустрічають справжніх визволителів на Харківщині

Раніше повідомлялося, що пенсіонерам дозволили змінити реквізити за допомогою інтернету: прощайте, кілометрові черги

Також, у Вовчанську майорить прапор України: кілька кілометрів від кордону з агресором