Українці напевно звернули увагу на те, що ціни через зростання курсу долара та війну злетіли не лише на продукти харчування та пальне, а й на техніку.

Виходячи з даних дослідження порталу Olx, наприкінці літа 2022 року споживачі почали все частіше купувати електронні товари, вартість на них лише збільшується, як і кількість пошукових запитів – вона зросла на 30% порівняно із серпнем 2021 року. Про це повідомили у "Дивогляд".

Магазин техніки, фото з вільних джерел
Магазин техніки, фото з вільних джерел

Найбільше українців цікавили мобільні телефони та аксесуари, комп'ютери та техніку для дому теж хотіли придбати. Також попитом користувалися мультимедіа та ігри.

Лідер серед побутової техніки у попитах – це холодильники (264 тис. пошукових запитів), морозильні камери (82 тис. запитів) та мікрохвильові печі.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Примітно, що вартість перерахованих вище товарів зросла на 20%, якщо порівнювати з відповідним періодом минулого року. У серпні 2022 року середня вартість ноутбука становила 12 640 грн – на 45% дорожче, ніж торік.

На побутову техніку також зросли ціни. Наприклад, телевізори подорожчали на 56%, а холодильники – на 54%. При цьому вартість мобільних телефонів впала на 22% – середня ціна становить 7,4 тисяч грн.

Магазин техніки, фото з вільних джерел
Магазин техніки, фото з вільних джерел

Раніше ми писали про те, як відмовитися від кредиту і нічого не платити: Нацбанк дав важливе роз'яснення українцям

Як повідомляв Знай.ua, в Україні впали ціни на популярні овочі: чим можна закупитись за копійки

Також портал Знай.ua писав, що експерти озвучили невтішний прогноз щодо цін на яблука: любителям фрукта доведеться "вивернути кишені"