Українські тепличні комбінати знову підвищили ціни на томати, аргументуючи свої дії декількома причинами – збільшенням попиту та зниженням температури повітря.

Виробники скаржаться на погану погоду та скорочення світлового дня, а споживачі – на стрибок цін. Два чинники вплинули на дозрівання тепличної продукції, у зв'язку з чим вибірки в тепличних комбінатах різко скоротилися. Про це повідомили у виданні EastFruit .

теплиця, скріншот з відео
теплиця, скріншот з відео

Ситуація така: українські тепличні комбінати сьогодні пропонують по 30-40 грн/кг ($0,82-1,09/кг). Ця ціна в середньому на 41% дорожча, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Представники компаній стверджують, що погіршення погодних умов на більшій частині країни вплинули на дозрівання томату.

Томати. Фото: YouTube
Томати. Фото: YouTube

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Виходячи з цього, пропозиція даної продукції помітно знижується, що на тлі активного попиту дає можливість виробникам щодня підвищувати відпускні ціни в даному сегменті.

Українцям нагадали, що на сьогоднішній день відпускні ціни на тепличний томат в Україні вже в середньому на 39% вищі, ніж на початку вересня 2021 року. Незважаючи на це, виробники на ринку не виключають, що надалі вартість цієї продукції тільки зросте.

Вирощування помідорів, фото: pixabay.com
Вирощування помідорів, фото: pixabay.com

Раніше ми писали про те, що перед вихідними гривня відчутно здала позиції - до долара тримається, а євро злетіло

Як повідомляв Знай.ua, електроенергія в опалювальний сезон: українцям розповіли, чого очікувати найближчим часом від тарифів

Також портал Знай.ua писав, що експерти озвучили невтішний прогноз щодо цін на яблука: любителям фрукта доведеться "вивернути кишені"