Питання якості молочних продуктів завжди було актуальним. Деякі довіряють лише сільським виробникам, інші "не паряться" з вибором і купують перше, що трапилося на полицях у магазині.

Щоб назавжди позбутися сумнівів, у домашніх умовах можна перевірити, наскільки добре і свіже молоко, і чи не має воно жодних домішок. Про це написали в agronews.ua.

Ціни на молоко, фото: khm.depo.ua
Ціни на молоко, фото: khm.depo.ua

Для того, щоб з'ясувати, чи розбавляли молоко водою, потрібно додати 2 частини спирту до 1 частини молока (достатньо використовувати 50 г, а не весь пакет), закрити в банці і ретельно помішувати 1 хв. Потім різко вилийте на тарілку і спостерігайте за ним. Якщо молоко якісне, протягом декількох секунд повинні створюватися кухлі молока. Що більше розбавлено, то довше цей процес триває.

Другий метод ще простіше – у склянку теплої води налити трохи молока. Чисте молоко випливе на поверхні, коли розведене молоко змішається з водою.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Ціни на молоко, скріншот з відео
Ціни на молоко, скріншот з відео

Можна ще визначити наявність крохмалю в молоці, що робить його густішим. Додати декілька крапель йоду в молоко. Якщо він все ж таки опиниться в продукті, ви побачите блакитний відтінок. Жовтий – отже, все добре.

Йод, фото з вільних джерел
Йод, фото з вільних джерел

Раніше ми писали про те, що свинина на столі українців з'являтиметься рідше: з новими цінами дозволить собі не кожен

Як повідомляв Знай.ua, топ-10 популярних продуктів: чим запасаються українці на ринках, овочеві тренди цієї осені

Також портал Знай.ua писав, про колишні ціни можна забути: експерти прогнозують подорожчання вершкового масла