Для українців запровадили знижки на деякі комунальні послуги. Ця програма діятиме до кінця воєнного стану країни. Хто платитиме менше, розповіли у пресслужбі КМДА.

Київська влада запровадила знижки на комунальні послуги для пільгових категорій населення, а також окремих установ та організацій. Платити менше можна буде лише за обслуговування прибудинкової території, вивіз сміття, холодне водопостачання та водовідведення. Відповідно, на електроенергію, газ, гарячу воду та опалення знижки не поширюються.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Так, знижка у 100% передбачена для українців, які постраждали внаслідок війни. Знижку в 50% отримують установи та організації, які розміщують внутрішніх переселенців, а також особовий склад територіальної оборони, ЗСУ та Нацгвардії України. Також на 50% менше платити за комуналку зможуть установи сфери громадського харчування, які на волонтерських засадах забезпечують гарячим харчуванням тероборону, ЗСУ, Нацгвардію та соціально незахищені верстви населення.

Комуналка, фото: кадр з відео
Комуналка, фото: кадр з відео

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Знижка 30% передбачена для соціально незахищених верств населення столиці.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що українці, які залишилися без дому, продовжують отримувати платіжки за газ: у Мінітеграції пояснили, що робити в таких випадках.

Також наш портал інформував призначення субсидії безробітним українцям: у Мінсоцполітики розкрили важливі деталі.

Крім того, наш портал писав, чому українцям припинили надсилати звичні платіжки за комуналку: у Нафтогазі розвели руками.