Найпопулярніша в Україні гречана крупа подешевшала у порівнянні з серпнем на 5 грн за кілограм, і це не межа.

Вже на початку вересня ціна на гречку в супермаркетах знизилась на 5 грн, у порівняні з серпневими цінами на крупу. На порталі Мінфін оприлюднили свіжі дані з популярних супермаркетів Метро, Ашан та Варус.

Бакалія. Фото: Знай.UA
Бакалія. Фото: Знай.UA

Так середня ціна гречаної крупи у серпні становила 92, 73 грн, а у серпні середня - 88, 04 грн. Найдешевше за 78,40 грн за кіло продають в Ашані. В той самий час, у Метро та Варусі гречка продовжує коштувати понад 90 грн.

Скриншот повідомлення
Скриншот повідомлення

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Варто зазначити, що у Житомирі на ринку 7 вересня помітили гречку за ціною 55 грн за пачку. За словами продавців, нова ціна буде значно менша за попередню, причиною - новий врожай.

Відомо, що цього року гречки посіяли більше ніж минулого року. Тим паче, що аграріям, землі яких потрапили під воєнні дії, допомогли західні партнери.

Економіст Олег Пендзин прогнозує, що збільшення вартості гречки цього року може відбутися тільки за умов зростання вартості пального.

"Якщо підніметься ціна на нафтопродукти, а проголосували – 100 євро на тонні акцизу, приблизно рахуйте: на 3-4 відсотки гречка може ще подорожчати".

Нагадаємо, ми писали, що як відмовитися від кредиту і нічого не платити: Нацбанк дав важливе роз'яснення українцям.

Як повідомляв "Знай.ua" українці можуть безкоштовно чіпувати, вакцинувати та стерилізувати домашніх улюбленців: куди звертатися.

Також "Знай.ua" інформував, що українці "перестали" їсти хліб через війну - заводи вже думають підвищувати ціни.