У Міністерстві соціальної політики знайшли спосіб збільшити пенсійні виплати деяким українцям, незважаючи на складну економічну ситуацію у країні. Про нову ініціативу розповіла голова відомства Оксана Жолнович в ефірі Національного Телемарафону.
Так, згідно з новою ініціативою українцям з невисокими пенсіями можуть підняти виплати, але не за рахунок держави, яка на даний момент не здатна суттєво збільшити пенсії, а за допомогою залучення меценатів. Передбачається, що людина зможе переказати певну суму на користь іншої людини через органи ПФУ.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

"Йдеться не про підміну держави у виплаті пенсій. Тобто кожна людина, яка має право на пенсію безумовно її отримає, але ми розуміємо, що є категорії людей, у яких невеликі пенсії і сьогодні радикально збільшити за рахунок держави неможливо. Ми даємо можливість збільшити її меценатством, доплативши на користь конкретної людини через ПФУ, кабінет ПФУ певну суму. Будь-яку, яку людина собі визначить, щодо конкретної людини", - заявила Оксана Жолнович.

Міністр зазначила, що відповідний законопроєкт пройшов комітет та отримав позитивні відгуки. Незабаром його буде подано на розгляд Верховною Радою у першому читанні.

Раніше портал Знай повідомляв, пенсіонерам уріжуть пенсії, а на деяких подадуть до суду: українцям нагадали про один важливий нюанс.

Також наш портал інформував, що діти українських захисників можуть отримати до 7000 грн: названі умови.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Крім того, ми писали, що українці можуть отримати компенсацію за оплату комуналки: як подати заявку.