Українці, здається, вже давно звикли до того, що через повномасштабну війну мало не щодня змінюються ціни на продукти та все інше.

Паливо, електроніка, послуги та багато іншого... ще нещодавно всі дивувалися з того, що гречана крупа продається по 100 грн/кг - тепер це звичайна справа. Але м'ясна продукція завжди буде у центрі уваги, бо без неї важко уявити повсякденний раціон. Багато людей вже віддають перевагу дешевій курятині, ніж яловичині та свинині, які купуються лише до "свята" або по акції.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Наразі директор ТОВ Ланагропрод Олексій Соболєв спробував спрогнозувати подорожчання свинини протягом осіннього сезону. Він заявляє, що замовлень на м'ясо багато, проте комбінатам досить важко знайти свинину, через що свинарі будуть із прибутком.

На кордоні з Польщею посилили контроль, тож звідти припинилося завезення м'ясної контрабанди. Ще було скорочено легальний імпорт, що вплинуло підвищення внутрішнього попиту.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Ціни на свинину, скріншот з відео
Ціни на свинину, скріншот з відео

Багато підприємств розташовано на тимчасово захоплених територіях. Постачання з районів Дніпропетровської, Харківської областей, які розташовані поблизу фронту, обмежені, оскільки постійно існує загроза обстрілу.

"Тому на ринку є певний дефіцит свинини, відповідно є і дефіцит поросят. І поросята зросли в ціні. Тому не думаю, що хтось наважиться з нуля розпочати відгодівельний бізнес", - вважає Олексій.

Нагадаємо, актуальні ціни на сіль, соду та оцет у магазинах України: супермаркети показали вартість основних продуктів

Як повідомляв "Знай.uа", українці показали реальні ціни на продукти під час війни: по чому продають фрукти та овочі на ринку

Знай.ua писав, несолодке життя, коли немає херсонських ягід на полицях: чому не варто більше чекати кавунів по 3 гривні