Три потужні мобільні оператори оголосили про запуск нової системи сповіщення про надзвичайні обставини

Мобільний оператор, скріншот: YouTube
Мобільний оператор, скріншот: YouTube

Про це повідомила пресс-служба ДСНС.

Зокрема, у повідомлення говориться, що 7 вересня три потужні мобільні оператори Київстар, Life та Vodafone будуть в тестовому режимі проводити випробування нової системи оповіщень Сell Broadcast .

Нова система має низку переваг, а саме:

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще
  • повідомлення передаються набагато швидше;
  • ДСНС зможе відправляти повідомлення мешканцям сіл, міст, які перебувають в у радіусі дії обраних базових станцій мобільного зв’язку;
  • навіть, якщо на телефоні вимкнуто звук, сповіщення прийде зі звуковим сигналом.

Проте не всі абоненти мобільного зв'язку зможуть користуватися новою послугою. Власники мобільних пристроїв, які випущені до 2019 року не зможуть приймати сповіщення. також варто звернути на версію операційної системи мобільного пристрою. Для Android це має бути версія 11 або вище, а для iOS - від версії 14.5. за можливості оновіть версію операційної системи.

Для того, щоб прийняти сповіщення, необхідно перевірити, чи працює мобільна мережа. А також увімкнути сповіщення на мобільному пристрої. Варто звернути увагу на те, що в залежності від виробника, налаштування отримання екстрених оповіщень можуть бути у розділі "Сповіщення" (Samsung, iPhone, OnePlus), "Звук та вібрація" (Huawei), "Безпека та паролі" (Xiaomi).

А тестуватимуть систему 7 вересня у таких областях: Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Київській, Львівській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій, Чернігівській областях та м. Києві.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пропагандист Сергій Миронов прибув до окупованого Луганська і змінив цілі "спецоперації": тепер хочуть ліквідувати Володимира Зеленського.

Також наш портал інформував, що Олександр Невзоров засумнівався у розумових здібностях наступника Шойгу: путін продовжує допомагати Україні, сам того не підозрюючи.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, росіяни продовжують бити "рекорди" в Україні за порушеннями: єдина у світі країна, проти якої застосовують касетні боєприпаси.