Стало відомо про особливості нарахування розміру пенсій під час війни

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Про це повідомляє Олексій Гончарненко на своєму ТГ-каналі

Зокрема, народні обранці погодили внесення змін до ЗУ "Про загальнообов'язкове державне страхування", які дають право українцям під час визначення розміру пенсійних виплат не враховувати заробітну плату за період дії воєнного стану.

Це пояснюється тим, що під час війни виплати працівникам значно знизились і якщо їх враховувати, то відповідно й розмір пенсії буде меншим, ніж могла отримати особа у мирний час.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Таким чином, під час нарахування пенсійних виплат рівень заробітної плати, який діяв на час війни, можна не враховувати.

А також, крім періоду страхового стажу на час дії воєнного стану, виключити з доходу для обчислення пенсії можна також і три місяці з дня його припинення чи скасування.

Виключити весь період з оголошення військового стану та кілька місяців після підрахунку зарплати можна лише за бажанням людини під час звернення за призначенням пенсії.

Важливо, що страховий стаж під час воєнного стану продовжуватиме враховуватись. Пенсійний фонд враховуватиме відпрацьовані місяці, але не зарплату у цей період.

Нагадаємо, українцям доплатять за понаднормовий стаж: на яку пенсію розраховувати

Як повідомляв "Знай.ua", заборона видачі повісток на блокпостах, АЗС та на вулиці: Володимир Зеленський сказав своє слово

Також "Знай.ua" писав, російський дипломат у США осоромився боєм з соняхами: "Дратує кожен символ"