Українці, які не досягли пенсійного віку, можуть подати анкету для того, щоб виплати було призначено автоматично, без особистого звернення до органів Пенсійного фонду. Як це зробити, докладно розповіли у пресслужбі ПФУ.

Українцям необов'язково звертатись до ПФУ для призначення пенсії за віком. Для цього можна заповнити анкету з необхідними даними, не виходячи з дому.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

"Пенсія за віком призначається на підставі інформації, яка надходить від інших державних реєстрів та страховиків до Реєстру застрахованих осіб. Людина може подати додаткову інформацію про себе будь-коли, заповнивши анкету на порталі електронних послуг", - розповіли у ПФУ.

Пенсіонери, скріншот з відео
Пенсіонери, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Для заповнення анкети на автоматичне призначення пенсії необхідно увійти на портал за допомогою КЕП або Bank ID. У меню потрібно вибрати пункт "Анкета надання інформації для автоматичного призначення пенсії за віком". Після цього важливо ознайомитися з повідомленням і перейти до анкети, де можна додати те, чого не вистачає та виправити неточності, якщо вони є. Потім завантажити скан-копії необхідних документів, заповнити обов'язкові поля та надіслати анкету.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, Верховна Рада "заморозила" на тарифи три види комунальних послуг, як довго діятиме мораторій.

Також наш портал інформував, що пенсіонери не зможуть працевлаштуватися без цього кроку: обов'язково і в обмежені терміни.

Крім того, ми писали, як українським пенсіонерам отримати збільшені виплати: у ПФУ повідомили про ще одну можливість.