Незважаючи на війну, яку затіяла росія на чолі з путіним, аферисти в Україні не лише не заспокоїлися, а й зарядилися на обмани мешканців нашої країни з новою силою.

Соцмережі та сайти знайомств – найпоширеніші способи знайти собі жертву, тому нова афера знову звідти. Розкрила її ведуча проекту "Аферисти в сітях" на Новому каналі Олена-Крістіна Лебідь.

Олена-Крістіна Лебідь. Фото: instagram.com/elena_kristina_lebed/
Олена-Крістіна Лебідь. Фото: instagram.com/elena_kristina_lebed/

"Називається афера "Зітхатель-іноземець" , - каже вона. - До речі, може бути і дівчина-аферистка. Працює і так, і так. У соцмережах або на сайті знайомств вам пише чоловік-іноземець. Закідон простий: "Ти така прекрасна, неймовірна, чарівна, а я крутий бізнесмен. Хочу просто спілкування. Нічого не подумай! Я дуже зайнятий, і не вистачає такого ось банального. Але за "просто спілкування" я готовий платити щомісяця п'ять тисяч доларів. Це гачок, який справді чіпляє. Звичайно, дівчина може зацікавитися. Подумає: "Можливо, він ще й співрозмовник нормальний. Чому ні? Поспілкуюся з цікавою людиною, ще й грошей зароблю!" Вона погоджується та запитує, що для цього потрібно зробити. Він відповідає: "Я здогадався, що ти погодишся, і вже переказав п'ять тисяч доларів на твій рахунок. Зайди на пошту і побачиш листа з банку. У мене тільки бізнес-рахунки, тому не можу безпосередньо переслати на картку".

Запам'ятайте цей момент. Він важливий, бо це ядро ​​афери!

Популярні новини зараз
60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

закохана пара, фото Pixabay
закохана пара, фото Pixabay

"Дівчина заходить на пошту і бачить листа від банку. Але він, звичайно, липовий! – розповідає телеведуча. – Усередині листа дописка: "Для того, щоб у вашій країні ці гроші стали активними, ви повинні перевести нам комісію у розмірі 500 доларів" . Дівчина пересилає гроші, оскільки вже думає про п'ять тисяч, але після цього іноземець зникає. Блокує її – і все."

Щоб не потрапити на такий гачок аферистів, Олена-Крістіна Лебідь радить важливу річ:

"Не вірте листам на електронну пошту, – каже вона. – Якщо ви нібито отримали п'ять тисяч доларів, зайдіть в офіційний додаток свого банку та подивіться на стан свого рахунку. Якщо все окей, то вітаю! Інакше одразу прощайтеся з цим співрозмовником. "

Олена-Крістіна Лебідь
Олена-Крістіна Лебідь

Нагадаємо, що Олена-Крістіна Лебідь із "Аферисти в сітях" продала себе незнайомцю за 10 тисяч гривень.

Раніше ми повідомляли, що Олена-Крістіна Лебідь знову почала відвідувати побачення, але не з Розенком.