Продукти харчування в Україні стають все менш доступними і сподіватися на зниження цін у найближчому майбутньому не варто. Дорожить усе: від овочів до м'яса, а найближчим часом додасть у ціні ще й молоко. Про це повідомляє портал infagro.

Згідно з даними, виробництво молока в Україні скоротилося більше ніж на 15%, якщо порівнювати з 2021 роком. Це викликано скороченням поголів'ям корів, яких на 1 серпня налічувалося 1,4 млн голів. Це на 15% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Ціни на молоко, скріншот з відео
Ціни на молоко, скріншот з відео

"Держстат оновив оцінки кількості поголів'я та обсягів виробництва сирого молока в Україні за підсумками 7 місяців. Згідно з офіційними даними, виробництво молока в країні за цей період склало 4,4 млн т, що виявилося на 14,4% менше за показник минулого року. Господарства населення зменшили обсяги виробництва на 18%, водночас сільгосппідприємствам вдалося уникнути такого суттєвого падіння, зниження становить лише 6,3%", - заявляють експерти.

Ціни на молоко, скріншот з відео
Ціни на молоко, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці
Показати ще

Експерти вважають, що вже в перший місяць осені українці побачать нові ціни на молоко і вони будуть вищими за діючі.

"У вересні очікується зростання цін на молоко-сировину за рахунок пожвавлення експортного попиту", - прогнозують експерти.

Раніше портал Знай повідомляв, що в Україні суттєво подорожчав ще один овоч, і зниження ціни не передбачається: що стало першопричиною.

Також наш портал інформував, ціни на яблука почали рухатися вгору, вартість деяких видів починає "кусатися": за якою ціною можна купити фрукт у серпні.

Крім того, ми писали істотне подорожчання: через війну улюблений українцями продукт може злетіти в ціні до небачених висот.