Останні півроку видалися найскладнішими для кожного українця. Крім того, що на нашу землю прийшла війна, і на перше місце постало питання виживання, сильно зросли ціни на продукти.

Дані про ціни на бакалію станом на початок вересня опубліковані на порталі Мінфіну .

Наприклад, рівно місяць тому кілограм гречки коштував українцям по 88 гривень у середньому, і це вже величезні гроші за цю крупу. Але, як виявилось, і це не стало межею. На початку осені за неї просять уже 94,70 гривні. Впевненими темпами наближаються до першої сотні.

Ціни на продукти, фото: скріншот
Ціни на продукти, фото: скріншот

На рис сьогодні середнє від 70,49 до 73,30 гривень. За місяць ціна змінилася від 2 до 10 гривень.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

За пляшку соняшникової олії з українців беруть у середньому 61-63 гривні, що також є неймовірно дорогим для наших громадян зараз. При цьому є й хороші новини - тренду зростання ціни за останній місяць не спостерігається, і ціна залишається стабільною вже тривалий час.

Ціни на продукти, фото: скріншот
Ціни на продукти, фото: скріншот

Борошно. За один кілограм потрібно буде віддати в середньому 23 гривні, а за два вже 37. Тут спостерігається зниження ціни, адже ще місяць тому середнє значення за кілограм становило практично на гривню більше, а за два кілограми і зовсім на дві гривні.

Ціни на продукти, фото: скріншот
Ціни на продукти, фото: скріншот

Ну і не можна не обійтися без цукру. У середньому цінники у супермаркетах на нього місяць тому були 30,23, а вже сьогодні 34 гривні 67 копійок.

Ціни на продукти, фото: скріншот
Ціни на продукти, фото: скріншот

Сподіваємося, що найближчим часом спостерігатиметься зниження ціни на всі товари з бакалії, проте зараз жодних передумов цьому немає.

Нагадаємо, що овоч, який першим почав зростати в ціні — за тиждень на 10 грн: актуальна пропозиція

Раніше повідомлялося, що українцям пояснили, чому вони не отримують законних доплат до пенсій: що робити в такому разі

Також продавці розкрили секрет, чи чекати в Україні дешевих кавунів до кінця сезону .